ELASTOPOR H

SPUMA POLIURETANICA RIGIDA SPR

Detalii generale

Spuma pulverizabila Elastopor H este o spuma rigida poliuretanica cu celulatie inchisa (pana la 95%). Ea se formeaza prin amestecarea a doua substante fluide, poliol si difenilmetandiisocianat (MDI). Prin amestecarea ambelor componente ia nastere un amestec reactiv, care spumeaza cu eliberare de caldura. La sfarsitul fazei de reactie spuma incepe sa capete consistenta si sa se intareasca. Aplicat in mai multe straturi, cu pistolul de pulverizat, materialul Elastopor H garanteaza o protectie termica sigura si o hidroizolatie fara rosturi. Domeniul de aplicabilitate cuprinde toate suprafetele: acoperisuri plane si inclinate, plafoane, pereti si pardoseli. Spuma poliuretanica rigida se aplica direct pe suprafata de izolat cu ajutorul unor utilaje specializate si joacă un rol important prin faptul că garantează izolarea termică, fonică şi hidroizolarea clădirii. În conformitate cu normele europene, acest material izolează interiorul faţă de exterior în orice condiţii: climat cald sau rece, umed sau uscat, vântos sau calm. Se obtine astfel, intr-un interval de aplicare scurt, o izolatie fara rupere termica, ce asigura un nivel superior de calitate si confort. Isi mentine proprietatile de izolare pentru intreaga durata de viata a constructiei (minim 50 de ani) SPR este singurului sistem de protectie termo-hidro-fono-ingnifuga in acelasi timp. Cel mai mare inamic al clădirilor este infiltrarea şi mişcarea aerului în izolaţii. Longevitatea clădirilor este periclitata de umiditate şi apoi condens, care cauzează mucegaiuri, ciuperci si putrefacţie. În timp ce materialele convenţionale pot realiza în condiţii normale o izolaţie termică cu un anumit grad de succes, prin însăşi natura lor, folosesc aerul pentru a izola – nu pot izola aerul dintre două climate. Aerul este mixat, iar cu fiecare schimbare a temperaturii exterioare sau a vântului se compromite calitatea izolaţiei. Vaporii de apă din aer, atunci când acesta se răceşte, duc la apariţia condensului: igrasie vizibilă sau mai rău, în locuri unde nu este vizibilă.

Explicatie tehnica

Realizarea izolaţiei cu spumă poliuretanică rigidă are loc în urma reacţiei chimice dintre doi componenţi lichizi – poliolul şi isocianatul – care, în condiţii de temperatură şi presiune controlate, şi cu ajutorul unei instalaţii speciale, permite producerea pe loc a materialului izolant final, prin pulverizare sub jet de aer comprimat pe suprafaţa de lucru. Spuma pulverizata este solutia ideala pentru suprafete si forme diferite, pentru ca materialul se muleaza pe stratul suport, indiferent de profilul lui, fara interstitii. Fiind o alternativă superioară la polistiren sau vata minerală, cu ajutorul ei veţi economisi spaţiu, deoarece se aplică într-un strat de 3 cm, doar pe una dintre suprafeţe. Dacă aplicarea s-a făcut la exterior, este obligatorie acoperirea cu un strat protector împotriva razelor ultraviolete (UV). Deoarece este un material ecologic se poate aplica şi în interiorul locuinţelor. Este o materie sintetică, duroplastă, prezintă o structură celulară predominant închisă, iar densitatea este cuprinsă între 30 şi 60 kg/mc, realizând pentru cazuri speciale densităţi superioare.

Cele mai importante avantaje

Termoizolare fara rosturi si interstitii:
prin pulverizarea Elastopor H se obtine un strat de termoizolare fara rosturi si interstitii si se reduc pierderile de energie datorate puntilor termice.
Performanta maxima de termoizolare la grosime redusa:
Elastopor H are o conductivitate termica extrem de joasa, care nu este atinsa de nici un alt material obisnuit, in conditiile in care ocupa putin spatiu.
Termoizolarea partilo de constructie greu accesibile:
Punerea in opera in stare fluida face posibila termoizolarea fara probleme a zonelor dificile, inaccesibile sau curbate – nu sunt necesare decupari si ajustari ulterioare
Adeziune deosebita la stratul de suport:
Elastopor H adera ca o doua piele si este adecvat pentru aproape toate straturile de suport precum fibrociment ondulat, tabla trapezoidala sau placi de lemn.
Prelungeste durata de viata a cladirilor:
Spuma rigida, robusta si cu celulatie inchisa imbunatateste constructia si durata de viata a cladirilor.
Punere in opera rapida:
O echipa de aplicatori cu expeienta poate pune in opera, in conditii favorabile, cu un utilaj de pulverizare, mai mult de 1000 mp de suprafata de acoperis pe zi.
Creste confortul in casa:
Locatarii cladirilor termoizolate cu Elastopor H confirma imbunatatirea climatului din locuinta si cresterea gradului de confort.
Greutate de material redusa:
Data fiind greutatea redusa a Elastopor H, partile de constructie sunt solicitate foarte putin, lucru ce ofera siguranta suplimentara in cazul in care de ex. Pe acoperisurile plane exista solicitari mari la zapada.
Asigurarea calitatii prin monitorizare proprie:
Elastogran (societate fiica a BASF-ului responsabila de activitatile legate de domeniul materialelor sintetice de tip poliuretan) este certificat cf. DIN EN ISO 9001, ISO/TS 16949:2002, precum si DIN EN ISO 14001. Fiecare sarja este verificata si testata inainte de livrare.

Eficienta izolarii poliuretanice

O comparare cu termoizolarea conventionala a acoperisurilor si peretilor arata cu claritate ca termoizolarea cu Elastopor H este mai convenabila din punctul de vedere al costurilor si are, la aceeasi grosime de strat, un coeficient de transfer termic mult mai redus decat celelale materiale de termoizolare.
Grosimea unei izolatii depinde de capacitatea de izolare (sau valoarea lambda) a materialului izolant.
Poliuretanul are o valoare lambda de 0,025 W / mK, cea mai bună izolare. Prin urmare, o grosime mai mică este necesară pentru a obţine aceeaşi valoare de izolare comparative cu a altor materiale de izolare.
3 cm poliuretan izoleaza mai bine decat:

  • 5 cm vată de sticlă sau minerala (lambda = 0.040 W / mK), sau 62% mai mare
  • 4.2 cm polistiren (lambda = 0.035 W / mK), sau 40% mai mare
  • 12 cm polistiren mortar (lambda = 0,10 W / mK) sau 400% mai mare
  • 22 cm de spumă de beton (lambda = 0.035 W / mK) sau 735% mai mare

Specificatii tehnice generale

  • proprietati izolatoare 0.023 W / (mxK) valoarea declarata la 10 °C
  • durabil pentru a rezista la temperaturi aproximativ -50 ° C la +100 °C
  • pe termen scurt de caldura rezistenta la + 250 °C
  • coeficientul de rezistenta la difuzia vaporilor de apa 60 μ
  • compresiune 514kPa
  • rezistenta la tractiune 608kPa
  • densitatea in vrac 60kg/m3 ± 10
  • minim grosimea stratului 30mm

Valori fizice si tehnice

Conditii favorabile pentru aplicarea spumei
Baza pe care urmează să fie aşezată spuma poliuretanică nu are voie să prezinte urmă de praf, apă sau grăsimi. În cazul aplicării pe o structură metalică, aceasta trebuie să fie curăţată de oxizi şi rugină înaite de aplicare. În cazul în care spuma se aplică la exterior, condiţiile meteorologice sunt foarte importante. Spuma nu poate fi aplicată dacă plouă sau dacă bate vântul. Spuma rigidă de poliureatan permite ca, după aplicare, să continue lucrările de construcţii şi finisaje ulterioare, precum tencuirea, placarea cu gips-carton, lambriuri, PVC, aplicarea vopselurilor elasto-plastice, poliuretanice etc.

Caracteristici

  • Foarte puternic, elastic, dur si rezistent la impact
  • O extrema rezistenta la uzura
  • Se usuca aproape imediat dupa aplicare
  • Buna rezistenta la majoritatea chimicalelor, stabilitate si rezistenta la acizi slabi, baze, apa de mare, gaze industriale, hidrocarburi;
  • Rezistent la temperaturi ridicate si scazute; rezistenta sporita la cicluri de inghet – dezghet
  • Rezistent la soc de temperatura ridicata
  • Aderenta excelenta pe aproape orice suprafata
  • Fara solvent
  • Este influida (datorita densitatii si a procentului de 98% de celule inchise);
  • Adera de stratul suport la nivel molecular (astfel este exclusa aparitia planurilor de separatie fata de suprafata suport);
  • Suprafata pe care a fost aplicata poate fi prelucrata imediat
  • Permite difuzia vaporilor de apa (peretii „respira”);
  • Este ignifuga (la temperaturi ridicate devine casanta);
  • Ecologic, nu contine freon (indicat in cazul persoanelor ce sufera de asm sau alergii


inapoi la produse